| | +36-30-222-9009 | info@uvegterasz.hu

Üvegházhatás: áldás vagy átok?

2022.07.19

A globális felmelegedés következtében az árnyékolással, hőmérséklet szabályozással kapcsolatos problémáink egyre inkább a fókuszba kerülnek.


Természetes üvegházhatásnak tekintjük, amikor az elkészült, zárt üvegteraszunk “csapdába ejti” a napsugarak hőjét. A nap sugarai által az üvegtetőn beérkező hőenergia nem képes eltávozni, mert jelentős részét “csapdába zárja” a fenti üvegtető szerkezet, valamint az oldalsó üvegezés. Az átmelegedett levegő így beszorul az üvegterasz belsejébe.
Ez a téli hónapokban kellemes meleget adhat de hőérzetünk egészen kellemetlenné is válhat, ha ez nyáron történik, amikor eleve a kinti hőmérséklet is melegebb. Tovább ronthat a helyzeten, ha télikertünk oldalsó üvegezett szerkezete nem vagy csak részlegesen nyitható és még a légmozgás is megszűnik.

Számos megoldás létezik arra, hogy ezt az egyébként természetes jelenség okozta perzselő, tikkasztó meleget megelőzzük.
  • Először is a nap forró sugarainak bejutását kell tudjuk szabályozni. Nem megszűntetni, hiszen ennek az üvegházhatásnak az előnyei a hideg hónapokban még a segítségünkre is vannak egy kellemesebb hőérzet kialakításában.
  • Árnyékolónkat ezért úgy kell felhelyezzük, hogy még a nap sugarainak az üvegtetővel való találkozása előtt meg tudja szűrni a perzselő sugarakat, azaz az üvegtető szerkezet fölé kell beépíteni.
  • Ahhoz, hogy ez az árnyékolás állítható legyen, üvegtetőinkhez motoros árnyékolókat javaslunk, így azok könnyen, egyszerűen, az időjáráshoz igazodva állíthatók.
  • Az ilyen árnyékolási technikával felszerelt üvegtető praktikusabb megoldást nyújthat az anyagában színezett/sötétített műanyag tetős megoldásokkal szemben, hiszen utóbbiak a kevésbé napos időszakokban aránytalanul lesötétítik a tető alatti részt, sőt még a teraszokhoz gyakran kapcsolódó épületrészek, szobák természetes fénnyel való ellátását is negatívan befolyásolják.

Segítségünkre lehet a szellősebb teraszi klíma kialakításában ha a beépített üvegterasz szerkezetünk oldalsó részei teljesen kinyithatók.

Számos tetszetős beépítési megoldás létezik, azonban nagy részük olyan fix profilt tartalmaz, mely kinyitással nem távolítható el. A profilba szerelt ajtók szárnyai kinyithatók, ám ekkor jelentős teret vesznek el az ajtószárnyak a terasz területéből. Üvegterasz megoldásaink minden fentiekben felsorolt kellemetlenséget orvosolnak, hiszen eltolható, kilapozható rendszereink segítségével minden terasz egyediségét figyelembe véve a leghelytakarékosabb megoldást készítjük el Önnek.

További megoldások is léteznek: terasz hűtése-fűtése, oldalsó részek árnyékolása, stb…. azonban mielőtt ilyen irányban elkezdünk gondolkodni, határozzuk el, hogy a környezeti terhelést a szükségesnél nagyobb mértékben ne növeljük! Már az elején, a terasz tervezésekor érdemes hőszigetelt üveggel kalkulálnunk! Üvegteraszaink megtervezésekor ezért minden esetben a terasz egyedi tulajdonságainak figyelembevételével, a felhasználási céloknak megfeleltetve, ökológiai lábnyomunkra vigyázva készítjük el a terveket.

Díjmentes ajánlatkéréshez keressen minket bizalommal!

Várjuk ajánlatkérését!

Ügyfeleink értékelései

Mobil üvegtető, motoros

Az ördög a részletekben rejlik!

2024.07.03

Laikusként gyakran nem vesszük észre, hogy az ajálnatok nem tartalmazzák az összes költséget, így nem várt költségekkel szembesülhetünk. Mire figyeljen?!

Olvasom tovább →

Az egyszerűség és az elegancia kombinációja

2023.10.30

Mit tegyünk ha teraszunkra részben vagy teljesen védőkorlátra van szükség?

Olvasom tovább →

Élettel töltjük meg teraszát

2023.10.12

hamarosan indul új projektünk a telikertstúdió. Kattintson a részletekért!

Olvasom tovább →

Építsen értéket és biztonságot otthonához

2023.10.02

Gondoskodunk biztosításáról vagy segítünk a finanszírozásban!

Olvasom tovább →

Fedezze fel az új, motoros terasz üvegfalat

2023.08.14

és élvezze a kényelmet, szabadságot

Olvasom tovább →

Szúnyogháló megoldások eltolható üvegfalakhoz

2023.08.14

Ne engedje, hogy a rovarok elrontsák a nyitott tér élményét!

Olvasom tovább →

Fa terasz üvegezése?

2023.04.26

Sokan úgy hiszik, hogy nem lehetséges. Pedig van rá megoldás!

Olvasom tovább →

12 Égető kérdés

2023.04.02

üvegterasz, rendelés, tervezés előtt. Csokorba szedtük az elmúlt 20 év kérdéseit.

Olvasom tovább →

Most rendelje meg télikertjét...

2023.03.18

és takarítson meg energiát már a következő fűtési szezonban!

Olvasom tovább →

Elköltöztünk...

2023.03.18

Új lehetőségekkel és előnyökkel várjuk Önt - Januártól teljesen megújultunk!

Olvasom tovább →

Rendkívüli pergola ajánlat

2022.09.07

Értékesítésre kínáljuk projektből maradt pergoklimaR600 típusú bioklimatikus pergolánkat, gyári, eredeti csomagolásában, teljesen új állapotban, azaz a termék nem bemutató darab.

Olvasom tovább →

Üvegházhatás: áldás vagy átok?

2022.07.19

Télikertje csapdába ejti a napsugarakat de van rá megoldás. Élvezze télikertjét szikrázó napsütésben is!

Olvasom tovább →

2021 – Ez történt nálunk, az Üvegterasz Hungary Kft.-nél

2021.11.08

Lassan közeledünk az év végéhez, ilyenkor nem csak az emberek, a cégek is szeretnek visszatekinteni az lassan befejeződő esztendőre. 2021 hozott sok kihívást, feladatot és az álmok ebben az évben is nagyon sok otthonban terasszá váltak.

Olvasom tovább →

ECM ISO, MSZ EN ISO legfrissebb tanúsítványaink

2021.07.05

Az Üvegterasz Hungary ma már az ország egyik legnagyobb beépítő cégei közé tartozik. Lakatos ipari munkák és üvegterasz beépítések területén TÜV SÜD ISO 9001 minősítést szerzett a TÜV SÜD Csoporttól.

Olvasom tovább →

Kérdések és válaszok – minden infó a nano-védelemről egy helyen

2021.06.22

Tudta Ön, hogy a “Nano” görög szó, jelentése pedig Törpe?! Ha nagyon szeretnénk belemeni a tudományos részébe: 1 nanométer = 1 milliméter 1 milliomod része. Jó-jó de hogyan lehet ez segítségünkre a mindennapjainkban?!

Olvasom tovább →

Mennyibe kerül egy télikert?

2021.04.16

Az arany ékszerek esetében ki tudunk indulni a karátok számából, a gyümölcsleveknél a százalékos gyümölcstartalomból de milyen mutatószámok segítenek nekünk eligazodni egy teraszbeépítés esetén?

Olvasom tovább →

A tökéletes fém alapanyag megválasztása üvegterasz építésekor

2021.04.08

Korábbi cikkünkben már körbejártuk a télikert és céljának meghatározását, illetve annak fontosságát. Beszéltünk a választható üveg lehetőségekről, előnyeikről, felhasználhatóságukról. Ebben a cikkünkben a profil (tartószerkezetek) anyagait járjuk körbe.

Olvasom tovább →

Hőszigetelt vagy sima üveget szeretnénk?

2021.03.28

Korábbi cikkünkben átbeszéltük a télikertek céljának meghatározását, annak fontosságát. Amikor a döntés megszületett, első lépések között választanunk kell a felhasználás céljának leginkább megfelelő alapanyagok közül.

Olvasom tovább →

Télikert vagy egy plusz helyiség a házhoz?

2021.03.21

Télikert, beépített terasz, üvegterasz, terasz toldás…. ...számos elnevezéssel találkozni mostanában de van-e valódi definíció arra, hogy melyik mit jelent pontosan vagy mi köztük a különbség? Ennek mentünk most utána. A villák, előkelő házak kertjeiben régen is volt...

Olvasom tovább →

Otthonfelújítás támogatás – KISOKOS

2021.01.27

Régóta vágyad egy csodálatos üvegterasz? Most a kormány is kedvez terveidnek, hiszen a gyermeket nevelő családok számára most bizonyos felújítási, építési munkálatokat soha nem látott összeggel támogatja. Felújítás támogatási kisokosunkban körüljárjuk ezt a témát, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújtsuk a számodra!

Olvasom tovább →

Ahogy az álmok terasszá válnak

2020.08.03

Nem sűrűn fordul elő az életben, hogy egy álomteraszt alakíthat ki otthonához. Érthető ha a legszebb, legértékállóbb, legjobb ár-érték arányú megoldást keresi. Amikor a terasz fedése szóba került, valószínűleg Ön is többre gondolt több szerkezeti, fedési anyag megoldásnál!

Olvasom tovább →

Legyen üveg a fejünk felett

2020.07.30

Képzelje el, hogy a frissen lefőtt reggeli kávéját egy csodásan tiszta, napos teraszon élvezheti. Tavasszal, nyáron, ősszel. Sőt! Télen is. Bármikor! Egy nagy méretű terasz előnyeit, kihasználhatóságát végtelenségig lehetne sorolni.

Olvasom tovább →

Kérjen ajánlatot most!

Kérjük, ingyenes ajánlatkéréshez kattintson az alábbi GOMB-ra. A végleges árajánlat elkészítését minden esetben helyszíni felmérés előzi meg.

Ajánlatkérés

Amennyiben egyéb témában szeretne kérdezni tőlünk vagy üzenni nekünk, kérjük írjon nekünk itt!

Elérhetőségek:
+36-30-222-9009, +36-70-424-9135
info@uvegterasz.hu

Bemutatóterem:
2120 Dunakeszi, Tőzegtavi út 10.
nyitva: hétfő-péntek, 8:00-17:00 óra

Cégadatok:
Üvegterasz HUNGARY Kft.
Székhely: 2120 Dunakeszi HRSZ 7301/2 (Tőzegtavi út 10.)
Adószám: 25994593-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-188114

©uvegterasz.hu 2024. Minden jog fenntartva.