Télikert, mint 4 évszakos üvegterasz

2020. júl. 13. | üvegfal, üvegterasz, üvegtetők

Nagy méretű terasza maximális, 4 évszakos kihasználhatósága érdekében ma már természetes, hogy fedési megoldásokat keres. 

Az üvegtető gyönyörű és letisztult megoldást nyújt, ami rendkívüli esztétikai értékén felül valódi, pénzben is kifejezhető értéknövekedést jelent ingatlanának, hiszen a beépített négyzetméterek száma növekedik, miközben a szabadság érzete teljesen megmarad.

A magasabb emeleteken, vízpart közelben lévő ingatlanok esetében azonban nem csak a fentről érkező csapadékkal kell számolnia, hanem az oldalirányú erősebb széllel is kalkulálnia kell. Ha nem védi terasza oldalát is, a berendezései könnyen a nagy szél áldozatává válhatnak, terasza élvezeti értéke pedig nagyban csökkenni fog. A fix üvegtető mellé ezért ajánljuk eltolható vagy kilapozható üvegfalainkat, melyeket kinyitva teljes értékű szabad teraszt kap, becsukva pedig nyer egy újabb “nappalit” vagy egy másik “konyhát” ingatlanában, ahol a család közösen, együtt sütögethet, ebédelhet.

Életterét jelentősen megnöveli, hiszen ezáltal akár télen is élvezheti a kerti lét szépségeit, mégis mind a csapadéktól, mind a hidegtől óvni tudja értékeit és természetesen gondoskodhat szerettei kellemes hangulatáról is.

A beépített üvegteraszokban az üvegház hatás kifejti mind jótékony, mind kevésbé kellemes hatását egyaránt, melyről előre közösen gondolkodnunk és a megoldásokról gondoskodnunk kell.

Hidegebb évszakokban a napsütéses napokon az üvegház hatásnak köszönhetően kellemesen langyos hőmérséklet alakulhat ki teraszán, élvezheti a lenyugvó őszi nap simogató lágyságát és maximálisan kiélvezheti a téli kevéske napsütéses órák számát. Amennyiben télikertként is használni szeretné üvegteraszát, a thermo üvegeinket ajánljuk, melyek mellé egy kevés temperáló fűtés szükséges csak és a hideg hónapokban is élvezhető beépítményre tesz szert.
A nyári hónapokban az üvegház hatás a forróbb arcát mutatj. Árnyékolás nélkül perzselő, élvezhetetlen hőség alakulna ki a teraszán, ezért teljes üvegterasz beépítés esetén mind a felső tető, mind az oldalsó falak esetében javasoljuk az árnyékolás beépítését is.

A tető esztétikai értékének növelése érdekében mindig ajánljuk az üveg Nano védelemmel történő ellátását, hogy mindig tiszta üvegfelületekben gyönyörködhessen.

Kérje szakértő kollégánk ajánlatát, hogy az Ön álma is terasszá válhasson!