Télikert, mint 4 évszakos üvegterasz

2020. júl. 13. | üvegfal, üvegterasz, üvegtetők

Nagy méretű terasza maximális, 4 évszakos kihasználhatósága érdekében ma már természetes, hogy fedési megoldásokat keres. 

Az üvegtető gyönyörű és letisztult megoldást nyújt, ami rendkívüli esztétikai értékén felül valódi, pénzben is kifejezhető értéknövekedést jelent ingatlanának, hiszen a beépített négyzetméterek száma növekedik, miközben a szabadság érzete teljesen megmarad.

A magasabb emeleteken, vízpart közelben lévő ingatlanok esetében azonban nem csak a fentről érkező csapadékkal kell számolnia, hanem az oldalirányú erősebb széllel is kalkulálnia kell. Ha nem védi terasza oldalát is, a berendezései könnyen a nagy szél áldozatává válhatnak, terasza élvezeti értéke pedig nagyban csökkenni fog. A fix üvegtető mellé ezért ajánljuk eltolható vagy kilapozható üvegfalainkat, melyeket kinyitva teljes értékű szabad teraszt kap, becsukva pedig nyer egy újabb “nappalit” vagy egy másik “konyhát” ingatlanában, ahol a család közösen, együtt sütögethet, ebédelhet.

Életterét jelentősen megnöveli, hiszen ezáltal akár télen is élvezheti a kerti lét szépségeit, mégis mind a csapadéktól, mind a hidegtől óvni tudja értékeit és természetesen gondoskodhat szerettei kellemes hangulatáról is.

A beépített üvegteraszokban az üvegház hatás kifejti mind jótékony, mind kevésbé kellemes hatását egyaránt, melyről előre közösen gondolkodnunk és a megoldásokról gondoskodnunk kell.

Hidegebb évszakokban a napsütéses napokon az üvegház hatásnak köszönhetően kellemesen langyos hőmérséklet alakulhat ki teraszán, élvezheti a lenyugvó őszi nap simogató lágyságát és maximálisan kiélvezheti a téli kevéske napsütéses órák számát. Amennyiben télikertként is használni szeretné üvegteraszát, a thermo üvegeinket ajánljuk, melyek mellé egy kevés temperáló fűtés szükséges csak és a hideg hónapokban is élvezhető beépítményre tesz szert.
A nyári hónapokban az üvegház hatás a forróbb arcát mutatj. Árnyékolás nélkül perzselő, élvezhetetlen hőség alakulna ki a teraszán, ezért teljes üvegterasz beépítés esetén mind a felső tető, mind az oldalsó falak esetében javasoljuk az árnyékolás beépítését is.

A tető esztétikai értékének növelése érdekében mindig ajánljuk az üveg Nano védelemmel történő ellátását, hogy mindig tiszta üvegfelületekben gyönyörködhessen.

Kérje szakértő kollégánk ajánlatát, hogy az Ön álma is terasszá válhasson!

Korábbi hírek hasonló témakörben

2021 – Ez történt nálunk, az Üvegterasz Hungary Kft.-nél

Lassan közeledünk az év végéhez, ilyenkor nem csak az emberek, a cégek is szeretnek visszatekinteni az lassan befejeződő esztendőre. 2021 hozott sok kihívást, feladatot és az álmok ebben az évben is nagyon sok otthonban terasszá váltak. 2021 Január 2021 Február 2021 Március  

bővebben