Kérdések és válaszok – minden infó a nano-védelemről egy helyen

2021. jún. 22. | nanocare, üvegfal, üvegterasz, üvegtetők

Tudta Ön, hogy a “Nano” görög szó, jelentése pedig Törpe?! Ha nagyon szeretnénk belemeni a tudományos részébe: 1 nanométer = 1 milliméter 1 milliomod része. Jó-jó de hogyan lehet ez segítségünkre a mindennapjainkban?!

Nézzük inkább érthetőbb és gyakorlatiasabb módon, azaz milyen előnyöket nyújthat nekünk ez a fejlődő technológiai irányzat ha üvegtető vagy üvegterasz építtetésén gondolkodunk.

Üvegfelület esetén a nano-védelem lényege, hogy elképesztően picike méretű részecskékből olyan új tulajdonságokkal rendelkező szerkezeteket alakítunk ki amelyek molekuláris szinten már egyéni tulajdonságokkal bírnak és együttesen olyan előnyös tulajdonságokat ötvöznek, melyekkel a kezeletlen felület nem rendelkezik. Ezt a szerkezetet pedig egyenletesen felvisszük a kezelendő felületre, így adva annak védelmet sok-sok évre.

 “Mit jelent tulajdonképpen a nano-védelem?”

Egy speciális bevonatot, ami nano-technológia alapján készül. Egy “csúszós” rétegként kell elképzelni, ami taszítja magától a csapadékvizet. 

“Milyen felhasználási célokra ajánlják?”

Magán teraszokon és céges (vendéglátóhelyeken, kereskedelmi egységek üveg felépítményein) történő használatát egyaránt ajánljuk.

“Mivel ez egy láthatatlan felületet képez, hogyan lehetek biztos a hatásosságában?”

Maga a felületi kezelés anyaga független laboratóriumi TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik. A nano védelem üvegre helyezésére lehetőség van az üvegterasz/üvegtető kivitelezésekor vagy akár a későbbiekben, utólag is rá tudjuk helyezni Önnek.

“Milyen előnyökkel rendelkezik a Nanovédelemmel kezelt felület?”

Összehasonlítva a normál üvegfelülettel, a nano-kezelt felület taszítja a vizet (csapadékot), ezáltal nem fog rászáradni, nem lesz foltos, nem fog vízkövesedni, az üveg felépítményben tartózkodva nem kell “pöttyökkel” szembesülnünk mindenhol. Tisztítani ezt a felületet is kell, ám a kezelt felület tisztítása jóval egyszerűbbé, könnyebbé válik, így az mellett, hogy a nano-védelem egy kényelmi funkcióval bír, nagyon nagy időmegtakarítás is elérhető vele.

“A nanokezelt felületek öntisztulóak?”

Nem, nem mondanánk 100%-ban öntisztulónak de szinte öntisztuló, mivel a kezelt felületeken lévő port a ráeső csapadék elmossa majd, nem pedig szétkeni. 100%-ban öntisztuló felület még nem létezik de a nano-védelemmel kezelt felület szinte öntisztulónak nevezhető.

“Mennyi ideig nyújt védelmet a nano-felület?”

A felhasznált prémium osztrák anyagnak köszönhetően hosszú tapadási idővel rendelkezik, ezért felületi terheléstől függően akár 5-10 évnyi védelemmel is számolhatunk. Hogyan működik a nano-védelem a gyakorlatban és milyen felépítményeken használtuk már? Készítettünk Önöknek pár szemléltető videót a témával kapcsolatosan, kérjük tekintse meg őket. Maradt még kérdése? Kollégáink várják érdeklődését és megkeresését!

Alkatrészek

Adatlap | Leírás

Korábbi hírek hasonló témakörben

2021 – Ez történt nálunk, az Üvegterasz Hungary Kft.-nél

Lassan közeledünk az év végéhez, ilyenkor nem csak az emberek, a cégek is szeretnek visszatekinteni az lassan befejeződő esztendőre. 2021 hozott sok kihívást, feladatot és az álmok ebben az évben is nagyon sok otthonban terasszá váltak. 2021 Január 2021 Február 2021 Március  

bővebben

Mennyibe kerül egy télikert?

Ahogy korábbi cikkünkben a télikert fogalmát részletesen körbejártuk, beláthatjuk, hogy télikertek árai rendkívül széles skálán mozognak. Az arany ékszerek esetében ki tudunk indulni a karátok számából, a gyümölcsleveknél a százalékos gyümölcstartalomból de milyen mutatószámok segítenek nekünk eligazodni egy teraszbeépítés esetén ha előzetes árkalkulációt szeretnénk végezni? Télikertünk ára jelentős mértékben függ a felhasznált anyagoktól. A változatosság […]

bővebben