Kérdések és válaszok – minden infó a nano-védelemről egy helyen

2021. jún. 22. | nanocare, üvegfal, üvegterasz, üvegtetők

Tudta Ön, hogy a “Nano” görög szó, jelentése pedig Törpe?! Ha nagyon szeretnénk belemeni a tudományos részébe: 1 nanométer = 1 milliméter 1 milliomod része. Jó-jó de hogyan lehet ez segítségünkre a mindennapjainkban?!

Nézzük inkább érthetőbb és gyakorlatiasabb módon, azaz milyen előnyöket nyújthat nekünk ez a fejlődő technológiai irányzat ha üvegtető vagy üvegterasz építtetésén gondolkodunk.

Üvegfelület esetén a nano-védelem lényege, hogy elképesztően picike méretű részecskékből olyan új tulajdonságokkal rendelkező szerkezeteket alakítunk ki amelyek molekuláris szinten már egyéni tulajdonságokkal bírnak és együttesen olyan előnyös tulajdonságokat ötvöznek, melyekkel a kezeletlen felület nem rendelkezik. Ezt a szerkezetet pedig egyenletesen felvisszük a kezelendő felületre, így adva annak védelmet sok-sok évre.

 “Mit jelent tulajdonképpen a nano-védelem?”

Egy speciális bevonatot, ami nano-technológia alapján készül. Egy “csúszós” rétegként kell elképzelni, ami taszítja magától a csapadékvizet. 

“Milyen felhasználási célokra ajánlják?”

Magán teraszokon és céges (vendéglátóhelyeken, kereskedelmi egységek üveg felépítményein) történő használatát egyaránt ajánljuk.

“Mivel ez egy láthatatlan felületet képez, hogyan lehetek biztos a hatásosságában?”

Maga a felületi kezelés anyaga független laboratóriumi TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik. A nano védelem üvegre helyezésére lehetőség van az üvegterasz/üvegtető kivitelezésekor vagy akár a későbbiekben, utólag is rá tudjuk helyezni Önnek.

“Milyen előnyökkel rendelkezik a Nanovédelemmel kezelt felület?”

Összehasonlítva a normál üvegfelülettel, a nano-kezelt felület taszítja a vizet (csapadékot), ezáltal nem fog rászáradni, nem lesz foltos, nem fog vízkövesedni, az üveg felépítményben tartózkodva nem kell “pöttyökkel” szembesülnünk mindenhol. Tisztítani ezt a felületet is kell, ám a kezelt felület tisztítása jóval egyszerűbbé, könnyebbé válik, így az mellett, hogy a nano-védelem egy kényelmi funkcióval bír, nagyon nagy időmegtakarítás is elérhető vele.

“A nanokezelt felületek öntisztulóak?”

Nem, nem mondanánk 100%-ban öntisztulónak de szinte öntisztuló, mivel a kezelt felületeken lévő port a ráeső csapadék elmossa majd, nem pedig szétkeni. 100%-ban öntisztuló felület még nem létezik de a nano-védelemmel kezelt felület szinte öntisztulónak nevezhető.

“Mennyi ideig nyújt védelmet a nano-felület?”

A felhasznált prémium osztrák anyagnak köszönhetően hosszú tapadási idővel rendelkezik, ezért felületi terheléstől függően akár 5-10 évnyi védelemmel is számolhatunk. Hogyan működik a nano-védelem a gyakorlatban és milyen felépítményeken használtuk már? Készítettünk Önöknek pár szemléltető videót a témával kapcsolatosan, kérjük tekintse meg őket. Maradt még kérdése? Kollégáink várják érdeklődését és megkeresését!

Alkatrészek

Adatlap | Leírás

Korábbi hírek hasonló témakörben

Mennyibe kerül egy télikert?

Ahogy korábbi cikkünkben a télikert fogalmát részletesen körbejártuk, beláthatjuk, hogy télikertek árai rendkívül széles skálán mozognak. Az arany ékszerek esetében ki tudunk indulni a karátok számából, a gyümölcsleveknél a százalékos gyümölcstartalomból de milyen mutatószámok segítenek nekünk eligazodni egy teraszbeépítés esetén ha előzetes árkalkulációt szeretnénk végezni? Télikertünk ára jelentős mértékben függ a felhasznált anyagoktól. A változatosság […]

bővebben

A tökéletes fém alapanyag megválasztása üvegterasz építésekor

Korábbi cikkünkben már körbejártuk a télikert és céljának meghatározását, illetve annak fontosságát. Beszéltünk a választható üveg lehetőségekről, előnyeikről, felhasználhatóságukról. Ebben a cikkünkben a profil (tartószerkezetek) anyagait járjuk körbe. Mivel járunk jobban? Ha acél és/vagy ha alumínium megoldást választunk? Az acél tartószerkezet kialakítása kedvezőbb árú, megjelenésében karcsúbb, filigránabb. Annak ellenére, hogy olcsóbb nyersanyagból készül, teherbírása mégis nagyobb, […]

bővebben