Hőszigetelt vagy sima üveget szeretnénk?

2021. márc. 28. | üvegfal, üvegtetők

Korábbi cikkünkben átbeszéltük a télikertek céljának meghatározását, annak fontosságát.

Amikor a döntés megszületett, első lépések között választanunk kell a felhasználás céljának leginkább megfelelő alapanyagok közül.

Kezdjük most az üveg megválasztásával!

  • A szimpla (8 és 10 mm-es) üvegezésű tető és oldalfal kialakításával a helyiség a hagyományos értelemben vett télikertként használható. Azaz az üvegházhatásnak köszönhetően a nap sugarai kellemesen felmelegítik, ha temperáló fűtést alkalmazunk az időjárás szintén kellemessé válik benne, télikertünk már a kora tavaszi és a késő őszi estéken is jól kihasználhatóvá válik, növényeinket megóvja a téli kemény fagyoktól de a nap éltető fénye is eljut növényeinkhez, sőt mi is kiüldögélhetünk megfelelő öltözetben. Amennyiben a temperáló fűtés megszűnik, nem süt a nap, a szimpla üveg hőmegtartó ereje sokkal kisebb, mint a hőszigetelt üvegé, így a hőmérséklet viszonylag gyorsan képes benne lehűlni.
  • A másik lehetőségünk, hogy hőszigetelt üvegezést választunk. A hőszigetelt üveg abban különbözik a szimpla üvegtől, hogy a nap sugarai és/vagy egy temperáló fűtés segítségével elnyert hőfokot hosszabb ideig képes a helyiség megtartani. Hőszigetelt üvegezés alkalmazásával a helyiség akár teljesen felfűthető, költségtakarékosabban tartja meg a meleget a szimpla üveg kivitelezéshez képest. Ezt a megoldást akkor ajánljuk, amikor beépített teraszunkat 4 évszakos teraszként, azaz lakótérként vagy wellnesz célokra is szeretnénk használni.Télikert Kisokosunkat hamarosan folytatjuk!

Legyen szó hagyományos télikertről vagy egy otthonos üvegteraszról kérje szakértői segítségünket és ingyenes tájékoztató ajánlatunkat!

Kollégáink várják megkeresését! 

Korábbi hírek hasonló témakörben

Mennyibe kerül egy télikert?

Ahogy korábbi cikkünkben a télikert fogalmát részletesen körbejártuk, beláthatjuk, hogy télikertek árai rendkívül széles skálán mozognak. Az arany ékszerek esetében ki tudunk indulni a karátok számából, a gyümölcsleveknél a százalékos gyümölcstartalomból de milyen mutatószámok segítenek nekünk eligazodni egy teraszbeépítés esetén ha előzetes árkalkulációt szeretnénk végezni? Télikertünk ára jelentős mértékben függ a felhasznált anyagoktól. A változatosság […]

bővebben