A tökéletes fém alapanyag megválasztása üvegterasz építésekor

2021. ápr. 8. | üvegfal, üvegtetők

Üvegterasz

Korábbi cikkünkben már körbejártuk a télikert és céljának meghatározását, illetve annak fontosságát.

Beszéltünk a választható üveg lehetőségekről, előnyeikről, felhasználhatóságukról.

Ebben a cikkünkben a profil (tartószerkezetek) anyagait járjuk körbe.
Mivel járunk jobban?
Ha acél és/vagy ha alumínium megoldást választunk?

  • Az acél tartószerkezet kialakítása kedvezőbb árú, megjelenésében karcsúbb, filigránabb. Annak ellenére, hogy olcsóbb nyersanyagból készül, teherbírása mégis nagyobb, ezért akár ipari jellegű kialakításokhoz is jó szívvel ajánljuk.
  • Az alumínium szerkezet kialakítása a drágább nyersanyag ár miatt már magasabb árkategóriát jelent. Cserébe egy “élesebb”, vaskosabb, robosztusabb, a mai modern korunk design és formavilágával jobban harmonizáló, az acél szerkezethez hasonló teherbírású, hosszabb élettartamú, vastag profilt nyerünk.

A kivitelezéseknél a profilok színe is nagyon fontos tényező, hiszen szeretnénk teraszunkat a házunk színvilágával harmóniában vagy éppen ellenkezőleg kontrasztos színben viszont látni.

Mind az acél, mind az alumínium szerkezeteinket is színterezve ajánljuk (RAL színkód alapján) a kívánt színben gyártjuk le. Ráadásul a színterezéssel a szerkezet élettartama is jelentősen meghosszabbodik. A színterezett szerkezetnél az átlag laikusok már csak a profilok formája alapján tudják megkülönböztetni az acél (kerekített élek, rádiuszos) és az alumínium (élesebb, sarkosabb élek, modernebb hatás) kialakítást. Mint minden szakmunka esetében a szinterezés jó minősége itt is nagyon fontos! 

Mi történik ha Önnek már meglévő, fa szerkezetű terasza van?

Cégünk fa szerkezetű üvegteraszok kialakítását nem vállalja, de meglévő fa szerkezet üvegezését igen. Készítettünk már új acélszerkezetű tetőt a régi fa szerkezetű mintájára vagy helyett, hiszen minden egyedi igényre találunk Önnek megoldást.

Amennyiben bizonytalan, hogy Önnek mi lenne a legjobb megoldás, keresse szakértő kollégáinkat, segítségére lesznek az anyagok megválasztásában. Egyedileg fejlesztett ajánlatadó rendszerünk segítségével ingyenesen kiszámoljuk Önnek, hogy álmai milyen anyagok felhasználásával és milyen áron válhatnak álommá.

Várjuk ajánlatkérését még ma!

Üvegtető

Tágas térre és varázslatosan természetes fényekre vágyik otthonában? A modern megjelenésű üvegtetők védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen. Teraszon elhelyezett bútorait, berendezéseit megóvhatja a rájuk hulló csapadéktól, a téli havazástól, a káros UV sugárzástól, megfelelő árnyékoló felszerelésével pedig a nap perzselő sugaraitól is.

bővebben

Üvegfal

Modern, letisztult formavilágú kilapozható és eltolható üvegfallal szerelt üvegteraszaink segítségével megnövelheti lakóterét, ingatlana tágasabb, egész évben kihasználható és nem utolsó sorban sokkal értékesebb lesz. A rendszer alsó és felső sínrendszerben van, így az üvegfalak mozgatása rendkívül egyszerű és biztonságos, hiszen könnyen eltolható vagy kilapozható. Hőszigetelt üvegfelület választásával teraszát valóban egész évben, akár lakótérként is használhatja. Egyedi rendszereink kialakításakor még arra is lehetőség van, hogy gondoljon kis kedvencére, hiszen üvegteraszainkba kutya-cica bejárat is kialakítható.

bővebben

Korábbi hírek hasonló témakörben

2021 – Ez történt nálunk, az Üvegterasz Hungary Kft.-nél

Lassan közeledünk az év végéhez, ilyenkor nem csak az emberek, a cégek is szeretnek visszatekinteni az lassan befejeződő esztendőre. 2021 hozott sok kihívást, feladatot és az álmok ebben az évben is nagyon sok otthonban terasszá váltak. 2021 Január 2021 Február 2021 Március  

bővebben